menu
logo

Jop Moeskops: Muziekdocent

Mijn naam is Jop Moeskops (1995) en ik geef met veel enthousiasme muziekles op de basisschool. Momenteel zit ik in de afstudeerfase van de Pabo, de kennis en ervaring die ik hier op heb gedaan neem ik uiteraard met mij mee. Ik heb voor verschillende klassen gestaan en heb ervaren dat muziekactiviteiten ook de juiste ruimte bieden om met de groepsdynamiek te spelen en het groepsgevoel te versterken. Succeservaringen voor bijvoorbeeld de minder goede rekenaar zitten dan ook zeker in mijn lessen.

Vanaf toen ik 8 was maak ik muziek. Veel instrumenten als viool, orgel, mandoline en trombone hebben mijn interesse gekregen. Echter neemt het bespelen van zowel de akoestische als elektrische gitaar de hoofdrol in mijn muzikaal bestaan. Met name in bands kwam dit naar voren. Inmiddels heb ik in zo'n 9 bands actief gespeeld als gitarist of bassist met (backing)vocals.

Voor Muziek op maar laat ik kinderen van groep 1 tot groep 8 in aanraking komen met verschillende aspecten van muziek. Door het aanbieden van activiteiten met onder andere ritme, zang en instrumenten wil ik kinderen laten ervaren wat muziek hen kan bieden. Bovendien bespreek ik ook de betekenis en de motieven die mensen hebben om muziek te maken om dit geheel nog inzichtelijker te maken.Ik hoop mijn enthousiasme voor muziek over te kunnen brengen om zo de nieuwe generatie hier ook van te laten genieten.