menu
logo

Joost Boekhoven: pianodocent

Mijn naam is Joost Boekhoven. Ik ontdekte de piano toen ik een jaar of zes was en was er al gauw niet meer van weg te slaan. Waarschijnlijk tot verdriet van de buren…

Toen ik twintig werd besloot ik van muziek mijn beroep van te maken.

Naast lesgeven speel ik piano; ik begeleid met veel plezier koren, kerkdiensten en solisten.

Buiten de muziek fotografeer ik graag en schrijf ik verhalen en artikelen. Ook heb ik een opleiding gedaan tot video-journalist waarbij ik veel concerten heb gefilmd en musici heb geïnterviewd.

Ik geef les sinds 1987, met een onderbreking van een jaar of acht waarin ik vrijwilligerswerk deed in het buitenland. In 2002 kwam ik terug in Nederland en heb ik in Den Bosch de pianoschool Pianisten Klein en Groot opgericht.

Wat kun je in mijn lessen verwachten? Het belangrijkste dat ik je als leerling wil geven, is plezier in pianospelen. Daarvoor heb je een goede techniek nodig en die bied ik iedereen dan ook aan. De een wil daar meer tijd in steken dan de ander. Dat mag je natuurlijk zelf bepalen.

Ik laat je zo veel mogelijk stukken spelen die je mooi vindt. Ook leer ik je (als je dat wilt) improviseren. Bij improvisatie hoef je niet de noten te spelen die een ander heeft voorgeschreven, maar mag je alles zelf bedenken. Dat geeft een heerlijk gevoel van vrijheid.

Vanaf de eerste lessen laat ik je ervaren dat muziek niet een serie noten is die je ‘goed’ moet spelen, maar bedoeld is om een sfeer op te roepen, gevoelens. Bij jou en bij je luisteraars.

In mijn lessen doe ik er alles aan om je te laten ervaren dat elke leerling piano kan leren spelen. Iedereen op zijn eigen niveau, iedereen in zijn eigen leertempo. Er zijn geen examens om te halen, geen eisen om aan te voldoen.

Leren pianospelen vergt wel inspanning; je maakt de meeste vorderingen als je minstens vijf keer per week een bepaalde tijd oefent.

Maar het is je hobby! Voorop staat dat je geniet van het muziek maken. 
 

Telefoon

073-8795480

Website

pianistenkleinengroot.nl