menu
logo

Stefan van den Berg: Gitaar

Stefan van den Berg (1973) begint zijn muzikale loopbaan met zes jaar klassiek gitaarles aan de muziekschool in Enschede. Hij doet in die periode veel speelervaring op in verschillende bands en ensembles. In 1991 brengt de studie kunstgeschiedenis hem naar Nijmegen. Gedurende deze studie werkt hij drie seizoenen als beroepsmuzikant/acteur in theaterpark Het Land van Ooit en geeft hij privé gitaarles. Verder volgt hij een aantal jaren zangles bij Paul Triepels en lessen Muziektheorie en Arrangeren bij Theo de Best.
 

Eigen muziekeducatieve projecten

In 2005 rondt Stefan de opleiding Beroepskunstenaar in de klas af, waarmee beroepskunstenaars kunsteducatieve projecten leren op te zetten in het basisonderwijs. Hij brengt dit in praktijk middels eigen muziekeducatieve projecten (o.a. Zing je hoorspel op de radio!) en deelname aan projecten als o.a. Zinzones (Edu-art) en de Kinderkunstkaravaan.

Begin 2006 ontmoet hij Leon van Mook van Muziekopmaat. Met hem organiseert hij op regelmatige basis muzikale kinderfeestjes. Omdat het werk als vervangend gitaardocent en bandcoach, dat hij sinds 2007 op verschillende muziekscholen in het land doet (o.a. Venlo, Heerlen, Weert en Ede), hem zo goed bevalt, begint hij ook bij Muziekopmaat gitaarles en bandcoaching te geven. Stefan schrijft zijn eigen muziek en teksten. Hij is gitarist / zanger / songwriter in de band Mummy’s a tree (opgericht in 1996).

E-mailadres

shvdberg @ gmail.com

Telefoon

06-54973454