menu
logo

Michiel Nijhof: Piano/keyboard

Mijn naam is Michiel Nijhof (1986): Toetsenist, componist, muziekproducent en gedreven door alles wat met muziek te maken heeft.

In 2008 studeerde ik af aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht als componist en muziekproducent. Sindsdien ben ik actief als leraar en zelfstandig componist en maak ik muziek voor allerlei doeleinden.

De eerste pianotoets werd ingedrukt op één-jarige leeftijd en werd sindsdien nauwelijks meer losgelaten. De fascinatie voor muziek en geluid heeft ertoe geleid dat ik mij eindeloos heb beziggehouden met compositie en klankontwerp, met als resultaat dat muziek en geluidseffecten uiteindelijk terecht komen in bijvoorbeeld theaterproducties en games.

Ik luister graag naar een breed scala aan muzieksoorten, van pop tot jazz en alles daarbuiten en ertussen. Favorieten die regelmatig opstaan zijn Mezzoforte, Snarky Puppy, Owl City, Quincy Jones, enzovoort.

Ondertussen speel ik in een aantal bands de toetsen partijen, zoals in The Dutch Jamiroquai en O-jam.

Les krijgen van mij betekent zelf ontdekken wat je kan, in jouw eigen tempo. Een oplettend maar vooral begeleidend oor helpt je de weg te vinden op het klavier, met als doel hetgeen te spelen dat jij wilt.