menu
logo

Gilles van Eeden: gitaardocent

Aangenaam, mijn naam is Gilles. Ik zit al een heel leven - inmiddels 60 jaar plus negen maanden - tot over de oren in de muziek. Een en ander in beginsel te danken aan het klassieke stel beroepsmusici, dat mij op deze planeet zette.

Verplichte muzieklessen waren niks voor mij, ook al leerde je dan noten lezen (wat stiekem toch wel handig is). Nee, riedeltjes uit spannende orkestwerken van de LP naspelen wanneer er niemand thuis is, dát was pas leuk.

Zo ontstond het vermogen om muziek op gehoor en uit geheugen te reproduceren, wat zich als vanzelf verder ontwikkelde toen ik als tiener de gitaar oppakte in bandjes van diverse pluimage.

Sinds 2015 voer ik een zelfstandige gitaarlespraktijk in Nijmegen, waar mensen van 6 tot 60, van absolute beginner tot doorgewinterde gitarist, ter lering en de vermaak muziek komen maken. Afhankelijk van de vraag wordt het programma gevuld met doorwerken van beginnersboeken, zelf uitzoeken van liedjes en composities, samenspel, klassieke en populaire speltechnieken en -opvattingen, improvisatie, gehoortraining en muziektheorie.

Onlangs benaderde Leon van Mook mij met het verzoek buitenschoolse gitaarlessen op MKC Montijn over te nemen, op welk verzoek ik graag in ga. Ik zie uit naar een nadere kennismaking met ouders en leerlingen. Neem gerust contact op als u vragen heeft over de buitenschoolse gitaarlessen op MKC Montijn vanaf september 2023.