menu
logo

Jeroen de Heuvel: Piano/keyboard

Jeroen de Heuvel (07-03-1990, Nijmegen) is een toetsenist, componist en muziekdocent. Hij heeft getoerd met bands als Billie Rodney en Liquid Snow en muziek gecomponeerd voor bioscopen en andere bedrijven. Zijn grootste invloeden zijn New Orleans Blues, traditionele jazz en seventies songwriters als Randy Newman en Billy Joel.

Vanaf september 2016 geeft hij piano-, keyboard- en accordeonles bij Muziek op Maat in Nijmegen. Hij vindt het geweldig om beginners en gevorderden iets te leren en in zijn lessen staat beleving en plezier centraal.

De Heuvel legde al vroeg een sterke theoretische en technische basis door op zijn zevende te beginnen met accordeonlessen, waar hij met name Russische en Franse volksmuziek speelde. Op de middelbare school raakte hij echter in de ban van rockbands als The Doors, The Beatles en Queen. Hij realiseerde zich dat hij hun voorbeeld moeilijk op zijn huidige instrument kon volgen en besloot zich te richten op piano en orgel. Al snel trad hij op met verschillende coverbands, waarna hij zich aansloot bij Liquid Snow, een post-punkband die zijn naam lokaal al had gevestigd. In de jaren die volgden won Liquid Snow verschillende bandwedstrijden en won het onder andere Kaf en Koren, de bandwedstrijd voor de beste studentenband van Nijmegen. Ook trad de band op verschillende festivals op, waarbij ze het podium deelden met onder andere Miss Montreal, Triggerfinger en Racoon. Liquid Snow was twee keer 3voor12's Hollandse nieuwe en kreeg lovende recensies in zowel lokale als nationale pers.

Ondertussen studeerde de Heuvel toetsen aan de Rockacademie en ontmoette daar Bie van Landeghem, al genomineerd voor de Jacques de Leeuwprijs, die hem vroeg in jazzy dream pop band Billie Rodney te komen spelen. Hier nam de Heuvel een prominentere rol op zich; hij arrangeerde songs en specialiseerde zich op de synthesizer. Billie Rodney ontwikkelde zich snel; in 2014 toerden ze door Londen en kregen airplay op de nationale Belgische radio. Daarnaast speelden ze in 2015 op Altersonic en haalden in 2016 zelfs de finale van Humo's Rock Rally, de grootste bandwedstrijd in België.

Naast zijn bands bleef de Heuvel altijd actief in verschillende andere projecten. Hij toerde door China met een bigband, waar hij voor duizenden mensen per avond speelde, en nam deel aan verschillende theatertours. Als studiomuzikant deed hij sessiewerk voor Audioshed, voor een project dat lokale muzikanten een kans bood om zichzelf op de kaart te zetten door covers op te nemen. Als bandleider van verschillende coverbands heeft de Heuvel ook bijgedragen aan een musical en een Randy Newman project opgezet, waarmee hij een hommage bracht aan een van zijn grootste muzikale helden. Momenteel is hij actief als muzikant bij Billie Rodney, Blue Bayou en Stennes.

De Heuvel werd op basis van zijn ervaring als studiomuzikant en arrangeur al regelmatig gevraagd om muziek te componeren voor verschillende lokale bedrijven, overheidsinstanties en stockarchieven. Hiermee vergrootte hij zijn repertoire van zijn huisstijlen naar onder andere semi-klassiek, trance en kinderliedjes.

Als student docent muziek aan het Utrechts conservatorium (2009-2011), heeft de Heuvel leerlingen in zowel het basis- als middelbaar onderwijs muzieklessen gegeven. Daarnaast is hij al jaren actief als piano- en accordeondocent aan huis en vanaf nu ook bij Muziek Op Maat. Daarnaast heeft hij als stage bandcoaching verzorgd voor het lokale muzieknetwerk Stichting PAN in Nijmegen.

E-mailadres

info @ muziek-op-maat.nl

Telefoon

06-10538808