menu
logo

Jean-Paul Pino: Gitaar

Ik ben Jean-Paul Pino. Ik geef les in gitaar, basgitaar, ukelele, trompet, trombone en songwriting. Ook werk ik als bandcoach.

In mijn lessen gaan we uit van de muziek die de leerlingen zelf leuk vinden. Er wordt veel samengespeeld, en aan de hand van akkoorden-schema’s van eigentijdse nummers leer je de ins en outs van het musiceren in jouw favoriete stijl. Noten lezen kan, maar is niet verplicht. Zowel beginners als gevorderden zijn bij mij welkom.

Als tiener leerde ik mezelf gitaar spelen in de sixties-rockstijl van Jimi Hendrix en Pink Floyd, daarna ontwikkelde ik een funky stijl onder invloed van o.a. The Red Hot Chili Peppers, Prince en Funkadelic. Tijdens mijn conservatoriumstudie in Utrecht verdiepte ik mij in het jazzgitaarspel van meesters als Joe Pass, Grant Green en Kenny Burrell, en verwierf ik een gedegen kennis van muziektheorie en jazz. Na een stage bij de Lindenberg in Nijmegen werd ik gitaardocent bij Popschool De Jacobiberg in Arnhem, startte mijn eigen lespraktijk in Nijmegen en geef ik lessen bij Muziekschool Music Fun in Uden. Vanaf februari 2019 geef ik les bij Muziekschool Muziekopmaat.

Als zanger/gitarist van de bands Frugifer (freakrock), Groove Syndicate (funk), en Revolution 9 (trip hop) won ik de Nijmeegse talentenjacht De Roos Van Nijmegen. Daarna maakte ik een grote ontdekkingsreis langs allerlei muziekstijlen, en nu maak ik jazzy, sfeervolle muziek waarin improvisatie een belangrijke rol speelt. Met de triphop/elektro jazz formatie Geminga, en met de experimentele filmmuziek van de band La Zona kun je mij regelmatig op de Nijmeegse podia horen en zien.

E-mailadres

jeanpaulpino @ hotmail.com

Telefoon

06-18517902

Website

gitaarles-in-nijmegen.nl