menu
logo

Erik van der Horst: Bandcoach

Geboren in 1974 in het Friese dorpje Stiens, onder de rook van Leeuwarden. Al op de basisschool raakte ik gefascineerd door muziek. Mijn voorkeuren vlogen in die jaren nog van het ene uiterste naar het andere. Via Paul Young, Doe Maar en The Little River Band belandde in uiteindelijk bij Eric Clapton. Na het zien van één van zijn concerten - toen nog op VHS - wist ik het zeker: Ik wil een gitaar.

Uren achtereen zat ik met die klassieke gitaar op schoot. Deze werd al snel ingeruild voor een elektrische Les Paul-imitatie. Toen ik uiteindelijk met de schoolband op het podium had gestaan, was er geen weg meer terug. Er werd een bandje opgericht met de toepasselijke naam "In the Middle of Nowhere"; dat paste uitstekend bij het dorp waarin wij woonden en repeteerden. Inmiddels had ik ook de microfoon ontdekt en nam de lead-zang voor mijn rekening. Met vijf knapen van amper 15 jaar waanden wij ons soms ware artiesten.

In de jaren die volgden, speelde ik in talrijke formaties en begeleidde beginnende bandjes. Friesland had ik ingeruild voor het iets spannendere Spanje, waar ik een paar jaartjes op het podium mijn boterham verdiende. De Les Paul had inmiddels plaatsgemaakt voor een Fender Stratocaster+ (USA), waarop ook mijn idool en aanstichter van mijn muzikale avonturen speelde; Eric Clapton. Deze gitaar is al 29 jaar, tot op de dag van vandaag mijn trouwe metgezel.

Na vele omzwervingen door binnen- en buitenland keerde ik in 2017 terug naar Nederland. Naar Ooij, om precies te zijn. De muziek is altijd met mij mee gereisd. Door een muzikale vriend werd ik in de zomer van 2018 geïntroduceerd bij Muziek op Maat en 'the rest is history'.

Naast mijn leven als muzikant, bandcoach en fervent liefhebber van muziek ben ik zelfstandig ondernemer. In 2008 richtte ik SalesFlo op, waarmee ik als zzp'er de facetten van het ondernemerschap heb ontdekt. In 2017 ben ik gestart met Contentiteit. Een dynamisch bedrijf, waar een team enthousiaste professionals iedere dag samenwerkt om mooie dingen te maken voor onze opdrachtgevers.