menu
logo

Jilne Cornelis: piano/keyboard

Ik ben Jilne Cornelis (1997) en ik ben in 2019 afgestudeerd als Docent Muziek aan het Conservatorium van Maastricht. Hier heb ik de specialisaties Orthopedagogische Muziekbeoefening en Muziek in Kunsteducatie gevolgd. Na mijn studie aan het Conservatorium ben ik begonnen aan een Master Kunstgeschiedenis die ik inmiddels heb afgerond. Sinds 2015 geef ik al met veel plezier pianolessen en na deze zomer begin ik op dinsdag ook als docent bij Muziek op Maat! 
 
Ik vind het van enorm belang dat leerlingen zich op hun gemak en veilig voelen in de muziekles. 
In een veilig klimaat komt naar mijn mening het beste leerresultaat naar voren en ik stem mijn aanpak dan ook af op elke individuele leerling. Buiten een veilige sfeer stel ik de vrijheid om een eigen muzikale stijl en smaak te vormen voorop en zal ik dit ook zeker stimuleren.
 
In de lessen vind ik het belangrijk om de leerling te helpen bij het vormen van een eigen muzikaliteit en daarom leg ik hier, buiten het leren lezen van noten, luistervaardigheid, techniek en nog vele andere aspecten ook veel nadruk op. Daarbij vind ik het belangrijk dat de leerling plezier heeft in het maken van muziek en hoop ik de leerling te enthousiasmeren!