menu
logo
Muziekschool Muziekopmaat
 

Optreden in Stadsschouwburg Nijmegen

Geplaatst op 22 januari 2009
Door onze verslaggever - De Gelderlander

Kinderen van 7 tot en met 11 jaar van de Nijmeegse muziekschool Muziekopmaat treden zaterdagavond op in de Stadsschouwburg. De kinderen maken deel uit van het koor De Opmaatjes en zingen het nummer The Wall uit de gelijkmakige rockopera.

Het koor wordt daar begeleid door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Dit orkest verzorgt ieder jaar een reeks theaterconcerten met een aantal speciale artiesten.
Het programma heeft ook ieder jaar een speciaal thema. Dit jaar heeft het Luchtmachtorkest gekozen voor de rockopera. Uit de zes grote rockopera's is een aantal bekende nummers genomen en daarmee een avondvullend programma samengesteld. Er worden nummers gespeeld uit Tommy, Evita, Jesuc Christ Superstart, Gair, Rent en The Wall.

Uitvoerende solisten zijn Martin van der Starre, Rolf Koster, Lana Wolf en Robin van Beek. Tijdens de tournee door het land treden Elle ten Damme, Birgit Schuurman en Nuraila Karim als special quest op. Deze drie toppers nemen aan een aantal concerten deel, maar zijn niet bij alle uitvoeringen aanwezig.

Het kinderkoor De Opmaatjes wordt aangevuld met kinderen van basisschool De Triangel uit Beuningen. Deze kinderen maken deel uit van het kinderkoor.Het kinderkoor zinget het nummer We don't need no education.

Aanvang concert zaterdag in de Satdsschouwburg in Nijmegen om 20.00

Terug naar het nieuwsoverzicht