menu
logo
Muziekschool Muziekopmaat
 

Nijmeegse leerlingen laten de leeuw los

Geplaatst op 22 mei 2014
Door onze verslaggever - De Gelderlander

Nijmegen - Nijmeegse leerlingen laten tijden het WK de leeuw los.

Jan Smit en Johnny de Mol zingen Nederland wordt kampioen. Rene Froger heeft Juich voor Nederland. En dan is er ook nog Oranje laat de leeuw los, het WK-lied van Muziek op Maat. Hiermee wil de muziekschool sowieso de Nijmeegse basisscholen veroveren.
We weten het zeker. Oranje laat de leeuw los. We winnen de beter... klinkt er op het Montessori Nijmegen. Het duurt nog een aantal weken voordat het wereldkampioenschap voetbal in Brazilie begint, maar de leerlingen van groep 8 zijn er al helemaal klaar voor. Gehuld in een oranje T-shirt, veelal van de Koningsspelen, of met oranje sjaaltje om zitten ze in de klas. Samen zingen ze het nummer Oranje laat de leeuw los. Leon van Mook, Minke Kulleberg en Paul Helmes zorgen voor de begeleiding. En dat is geen toeval: ze zijn ook de mensen achter het nummer. Het lied is onderdeel van het lespakket dat ze als Muziek op Maat aanbieden: twintig scholen uit Nijmegen zeiden er inmiddels ja tegen. "In deze elf lessen maken leerlingen van de bovenbouw kennis met muziek, maar ook met het WK in Brazilie", zegt Leon. Zo leren ze ritmes door de namen van de spelers van het Nederlands elftal klappen. Stefan de Vrij, Wesley Sneijder, Robin van Persie en Jasper Cillessen komen voorbij.

Jasmin Put klapt voorzichtjes mee. "Ik ken meer hockeyers dan voetballers. Maar ik ga volgende maand wel naar het WK kijken hoor", zegt ze er vlug achteraan. Vervolgens zingt ze met haar klas nogmaals Oranje laat de leeuw los. Op de achtergrond draait de videoclip, op YouTube al meer dan 15.000 keer bekeken.
"Of het echt een hit wordt?" reageert Jasmin. "Het gaat in ieder geval niet meer je hoofd uit."Terug naar het nieuwsoverzicht