menu
logo
Muziekschool Muziekopmaat
 

Docenten maken lied voor WK voetbal

Geplaatst op 26 februari 2014
Door onze verslaggever - De Gelderlander

Nijmegen - Docenten van Nijmeegse muziekschool Muziekopmaat hebben een lied gemaakt voor het komende wereldkampioenschap voetbal in Braziliƫ.

Het nummer heet Orange laat de leeuw los en is binnen enkele weken te beluisteren en bekijken via Youtube. Zoals de naam al verraadt, gaat het lied over de twaalde man van het Nederlandse elftal: de leeuw
Het is niet voor het eerst dat Muziekopmaat een WK-nummer uitbrengt. Vier jaar geleden, tijdens het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika, kwamen de leerkrachten met Nkosi Sikelei Afrika. Deze singel, waarin het Afrikaanse volkslied was verwerkt, werd meer dan 61.000 keer bekijken op internet. "Vanwege dit succes besloten we voor het WK van Braziliƫ weer een nummer te schrijven", zegt Leon van Mook, directeur Muziekopmaat. "Bovendien leeft het kampioenschap heel erg onder de kinderen aan wie wij les geven."
Voor hen is Orange laat de leeuw los dan ook in eerste instantie bedoeld. Naast het nummer heeft Van Mook met zijn team een WK-pakket, bestaand uit zeven lessen, samengesteld. Basisscholen uit de regio Nijmegen kunnen zich hier net als in 2010 voor inschrijven; toen deden dat twaalf onderwijsinstellingen. "Leerlingen gaan Braziliaanse instrumenten maken. Tevens leren ze het ritme klappen op de naam van voetballer. Zoals bijvoorbeeld Wes-ley Sneij-der."


Terug naar het nieuwsoverzicht