menu
logo
Muziekschool Muziekopmaat
 

Bassist van Leaf één dag gastdocent

Geplaatst op 19 februari 2008
Niet saai meetikken op de maat van de muziek met een bamboestokje, maar les krijgen van een bekende popmuzikant.

Door onze verslaggever - De Gelderlander

Leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Triangel uit Beuningen kregen dinsdagochtend een muziekles om nooit meer te vergeten.

Joni Scholten, basgitarist van de nieuwe band Leaf, kwam speciaal naar Beuningen om samen met de leerlingen muziek te maken.

In de bovenbouw van de school loopt momenteel het project 'Popmuziek'.

Muziekdocent Leon keek de afgelopen weken samen met de leerlingen hoe een popnummer is opgebouwd. "De laatste tijd zijn we bezig met CD-beurten, waarbij de leerlingen nummers analyseren en hun gevonden informatie presenteren."

Via zijn twee zoons – waarmee Joni vroeger op het klimrek speelde – benaderde Leon de basgitarist. De 22-jarige student van de Rockacademie was direct enthousiast. "Hier maak ik extra tijd voor vrij."

Marloes, Maudy, Loes, Lina, Yade en Yara uit groep 7/8 kunnen alleen maar giegelen. "Hij is zo cool en sexy." Met hun mobieltje filmen ze alles wat er met Joni gebeurt. "Mogen we zo met je op de foto? Mag ik je handtekening?" Joni vindt het prima. " Ik vind het zo leuk dat de kinderen zo enthousiast zijn."

De band waar Joni in speelt, Leaf, brak eerder dit jaar door met het nummer Wonderwoman. Een aanstekelijke single, die ook in de muzikale keeltjes van de leerlingen is doorgedrongen. "Whoohohoh, why is my life so boring..."

Joni begeleidt de leerlingen met zijn basgitaar – nadat de juffen Adri en Anneke eindelijk een stopcontact hebben gevonden voor de versterker.

Sem mag zelfs op de mondharmonica een solo spelen, net als Florian op zijn xylofoon. Joni speelt er goed op in en is enthousiast. Daarna mag de klas samen met de bassist op zijn gitaar spelen. De spanningsboog van de kinderen bereikt helemaal zijn hoogtepunt wanneer Joni gesigneerde singles verloot. Philip is een van de gelukkigen. "Die is geld waard!", roept de juf. De meiden zijn een beetje beteuterd omdat ze niets winnen en brengen meteen een bod uit op het felbegeerde schijfje.

Terug naar het nieuwsoverzicht