menu
logo

Karin Bliemer: Orientatiecursussen

Mijn naam is Karin Bliemer (1966). Al op jonge leeftijd ben ik op de muziekschool in Oosterhout (Noord-Brabant) begonnen met dans- en muzieklessen.

Orgel
Vanaf 8 jaar heb ik orgellessen gehad op de muziekschool H19 in Oosterhout en daarmee op vele orgels in verschillende kerken mogen spelen. Als organist van het kinderkoor in de St. Jansbasiliek in mijn geboortedorp heb ik jarenlang op zondagochtenden de vieringen mogen begeleiden. Ook de samenzang op zaterdagavond in de kerk was een jarenlange ervaring op het instrument.

Zang
Tijdens mijn studie PABO aan de Fontys Hogescholen in Tilburg heb ik veel gezongen, blokfluit gespeeld en piano leren spelen. In deze jaren heb ik veel met kinderkoren gewerkt en optredens verzorgd in verzorgingstehuizen of open dagen van basisscholen. Zingen is het leukste wat er is, zeker met kinderen.
Na mijn studie aan de PABO ben ik in de Kinderopvang terecht gekomen en heb ik met kinderen tussen de 2 en 4 jaar veel gezongen en bewogen op muziek. Al die jaren ben ik als zanger lid geweest van verschillende koren, eerst bij Flos Campi koor en orkest en nu momenteel bij het Nijmeegs Kamerkoor (HNK). Als Mezzo-sopraan heb ik dus al jaren veel ervaring in het zingen van klassieke muziek. Aan de Lindenberg heb ik een cursus gitaar spelen/akkoordenleer gedaan om liedjes te kunnen begeleiden met de kinderen in de opvang.

Vakspecialist muziek
In schooljaar 2016/2017 heb ik de opleiding vakspecialist muziek op de basisschool gevolgd en ben op de basisschool de Muze werkzaam geweest in alle groepen van deze school. Tevens heb ik op vrijdagmiddagen workshops verzorgd voor kinderen, thema muziek. Iedere zes weken een nieuwe groep kinderen die rondom een thema de muziek mochten ontdekken. Instrumenten mochten bespelen, composities maken en stijlen van muziek ontdekken. Na zes weken een presentatie voor de hele school. Erg bijzonder om te doen. Vooral vanuit het gezichtspunt van wat de kinderen wilden ontdekken in de muziek. Zij mochten aan de slag met een vraag die zij hadden over muziek.

Muziekopmaat
September 2017 ben ik begonnen bij Muziekopmaat als vakspecialist Muziek op de basisschool en verzorg ik oriëntatie-cursussen voor de kinderen van de Montessori-basisschool de Triangel in Beuningen. Van een groep middenbouw tot aan een groep kleuters.

Stevenskerk
Als lid van de oecumenische gemeenschap in de Stevenskerk ben ik als vrijwilliger betrokken bij de Kerkmuziek in de prachtige monumentale stadskerk in het centrum van Nijmegen. Want zeg nou zelf, met vier prachtige orgels en het mooie Königorgel is deze kerk het bezoeken waard. Vanuit de geloofsgemeenschap zijn we gericht op kinderen en jonge gezinnen en daarmee ook in de kinderkerk aktief aan het werk met kinderen, verhalen, gesprekken en muziek. En de rondleiding door de kerk met bezoek aan het orgel en het jaarlijks kinderconcert als onderdeel van de zomerconcerten in de Stevenskerk maken dat ik ook heel graag daar een steentje aan bijdraag.

Ik vind het iedere dag weer een feest om met kinderen te mogen werken. En als je daarbij nog de hele dag muziek mag maken, mijn passie is het zeker.