menu
logo

John Burgers: Gitaar

Mijn naam is John Burgers. Naast muziekdocent ben ik toetsenist, gitarist en entertainer in hart en nieren. Als ik op het podium sta, zit ik zelden rustig op mijn kruk. Liever sta ik er bovenop of kruip ik eronder om het publiek op te zwepen. Aan mijn apparatuur, sound en geluiden stel ik hoge eisen. Ik speel alles, maar heb toch wel de voorkeur voor 't stevige rock- en groovewerk op mijn Hammond. Ik ben een groot bewonderaar van mannen als Prince, BB-king, Ray Charles, Stevie Wonder, Gary Moore, Sting en Billy Preston.

Vanaf mijn 21e, da's nu zo'n dikke 25 jaar geleden,speel ik als professioneel muzikant in diverse coverbands. Daarbij begeleidde ik veel artiesten, waaronder Charice Pempengco, Berget Lewis, Waylon, Glennis Grace, Bert Heerink, Jeroen vd Boom, Nikki, Nathalie, Billy Yates. Twee seizoenen als vaste begeleidingsband van het muziek tv-programma; Maan bij nacht, met o.a. Bonnie Tyler, was een van mijn hoogtepunten. Of wat recenter in 2008, met de Frontline showband in de Kuip, bij het 100-jarig bestaan van Feyenoord. Samen met Big Black and Beautiful en Replay speelden we begin 2009 in Ahoy. Afwisselend en creatief actief was ik in andere facetten. Zoals sessiewerk voor o.a. Harry Slinger, muziek schrijven/produceren voor VPRO-tv en promo's voor Ilse de Lange. Sinds kort speel ik af en toe met Back to basic, waarmee ik terugga naar waar ik ooit begon; lekker muziek maken die mijn voorkeur heeft in een kleine locatie, dicht bij het publiek. Kijk gerust verder op mijn website, daar vind je meer info over mij of mijn lessen.
Wie weet gaan we elkaar binnenkort zien.

In Beuningen ben ik een samenwerking aangegaan met muziekschool Muziekopmaat. Het komend seizoen geef ik voor Muziekopmaat op woensdagmiddagen gitaarlessen op basisschool De Triangel. De Triangel verhuist binnenkort naar het gebouw waar nu basisschool 'De Fontein' gehuisvest is. Het adres is Koningstraat 5-k, 6641 Beuningen.

E-mailadres

info @ jammusicware.nl

Telefoon

06-53284030

Website

jammusicware.nl

Social media

FaceBook