menu
logo

Jan-Pieter Maaijwee: gitaar

Mijn naam is Jan-Pieter Maaijwee (1978) en ik ben in 1984 begonnen met een jaar vioolles. Toen ik na een van deze lessen in het lokaal ernaast een elektronisch orgel hoorde gieren, stapte ik over op dit instrument. Op de muziekschool haalde ik snel mijn orgeldiploma’s en binnen de kortste keren speelde ik bij drie koren van verschillende kerken in mijn geboorteplaats Waalwijk.
 
Ondertussen leerde ik mijzelf gitaar spelen op de akoestische gitaar van mijn vader. Toen ik begin jaren ’90 een bandje wilde beginnen, stapte ik over op elektrische gitaar en speelde ik veel funkrock, punk en andere alternatieve genres. Ron van Beijnen leerde mij de fijne kneepjes van het soleren. 
 
Tijdens mijn studie onderwijskunde speelde ik veel als improvisatiepianist bij theater(sport)voorstellingen en als gitarist in een funk/soul-coverband.
Beroepsmatig was ik veel met muziek bezig, maar vooral als programmeur en producent van muzikale evenementen op de Radboud Universiteit en concerten in café Frowijn.


Na mijn studie ging werken voor het landelijke kenniscentrum voor cultuureducatie. Daarna werkte ik als beleidsmedewerker voor de tweedegraads lerarenopleidingen van de HAN en de pabo van Iselinge Hogeschool.
Omdat ik wist dat ik uiteindelijke zelf les wilde gaan geven heb ik zelf de pabo in deeltijd gevolgd. Het allerleukst tijdens mijn stages in het basisonderwijs vond ik de muzikale lessen. Om hier meer tijd voor te hebben besloot ik in 2019 om als zelfstandig muziekdocent te beginnen.
 
Nu geef ik gitaarles en bandcoaching voor Muziekopmaat op Montessori Kindcentrum Montijn in Beuningen en in mijn eigen lespraktijk in Lent. Ik ontwikkel ook muziekeducatieve projecten voor kinderen en peuters. Daarnaast speel ik als gitarist in een americana-trio en als multi-instrumentalist bij voorstellingen in het theater en voor zakelijke evenementen. 
 
Je ziet in mijn loopbaan dat het een lange weg kan zijn om te ontdekken wat muziek voor je betekent en dat dit telkens kan veranderen.
Daarom is mijn motto: ‘Ontdek jouw weg in de muziek!’
Ik begeleid je daar heel graag bij.   
 

E-mailadres

info @ maaijweemusic.nl

Telefoon

06-2250065

Website

maaijweemusic.nl