menu
logo

Annemieke Steenbergen: Muziekdocent

Als kind begon ik al vroeg met muzieklessen. Na jaren lang blokfluitles kreeg ik mijn ouders zo ver een piano te kopen en heb vervolgens jaren les gehad op de piano, eerst klassiek en vervolgens lichte muziek. Vanaf mijn 15e begeleidde ik elke zondag de samenzang in de kerk op de piano en trad ik op met een bandje.

Na de PABO heb ik tien jaar les gegeven in de bovenbouw en al snel gaf ik de muzieklessen in de groepen 5 t/m 8 om op deze wijze in een doorgaande leerlijn het muziekonderwijs te geven. Na het behalen van mijn diploma voor kinderkoordirectie heb ik twee kinderkoren gedirigeerd. Nu ben ik nu pianist bij een kindermusicalvereniging, waarbij ik help met de zang en muziek.

In het dagelijks leven ben ik intern begeleider in het basisonderwijs en mis het contact met de kinderen in de klas, dus ik wil naast dat werk meer werken met kinderen en dan het liefst: met muziek. Ik vind dit echt erg leuk om te doen, omdat ik op deze manier de kinderen op een hoger niveau kan brengen qua muziekkennis en muziekplezier en ze een liefde voor muziek kan meegeven.